Meteen naar de inhoud

Zomertherapie

Je kind krijgt op school extra begeleiding, en dat is top. Maar dan komt de zomervakantie eraan. Twee maanden rust en ontspanning voor je kind. Maar ook twee maanden geen oefening of begeleiding. Dan kan september een harde dobber zijn. Je kind moet weer wat inhalen of bijwerken. Het is heel normaal dat er weer wat dingen vergeten zijn. Hij krijgt wel extra werkblaadjes mee maar jij bent mama of papa en geen therapeut.

Zit je kind in het kleuter- of lager onderwijs? Dan kan je kiezen voor zomertherapie. Ook wanneer je kind op school (nog) geen begeleiding krijgt, is deze therapie toegankelijk.

De therapie gaat door op dinsdagen en donderdagen in de zomervakantie. Op 18 juli zal er geen therapie zijn. Therapie op feestdagen wordt op andere dagen ingepland. De frequentie is afhankelijk van jouw situatie en beslis je zelf: één keer per maand, per twee weken, per week of twee keer per week. Uiteraard geef ik hier graag advies in als dat nodig is. Je kan ook advies vragen aan de begeleider van de school. De eerste afspraak is een intakegesprek. Dit kan ook nog voor de zomer plaatsvinden. Bij dit intakegesprek zijn alleen de ouders aanwezig. De therapie wordt gegeven met het kind alleen maar wanneer je dit als ouder toch wenst of wanneer ik je graag iets wil aanleren voor thuis, kan je er als ouder ook bij zijn.

Op de laatste donderdag, 29/08 gaan we in de voormiddag samen wandelen met iedereen van de zomergroep die dat wil. Deze wandeling is gratis en vertrekt ook bij ons aan de praktijk. We zijn een klein uurtje onderweg.

De prijs van deze therapie is dezelfde als deze doorheen het schooljaar: €40 voor een sessie van 45 minuten. Onze praktijk bevindt zich op de Oudestraat 22, 3560 Lummen en er is parking beschikbaar.

Deze zomertherapie is ideaal voor kinderen die schrijfproblemen hebben, dyslexie of dyscalculie, kinderen met hoogbegaafdheid of met gewoon wat moeilijkheden maar ook voor kinderen met fysieke uitdagingen. Het zorgt voor extra tijd om achterstand bij te werken of om alvast een voorsprong te hebben voor het nieuwe schooljaar. Het zorgt ervoor dat je kind met meer vertrouwen aan de slag kan in het volgende schooljaar.

Voor mij is het handig dat ik enkele gegevens meekrijg van de school. Zo weet ik waar je kind exact nog aan moet werken in de zomer. Je school of begeleider mag ook zelf contact met mij opnemen. Vraag alle nodige informatie tijdig voor de vakantie.

Meer informatie? Of wil je alvast inschrijven zodat je zeker op jouw favoriete moment kan komen? Mail me dan snel op amamare.coach@gmail.com.