Meteen naar de inhoud

Kindercoach

Een hoogbegaafd kind heeft begeleiding nodig. Als ergotherapeut geef ik therapie die kan helpen bij schoolse vaardigheden. Maar naast de school is er nog een heel leven én een toekomst. Hoogbegaafde kinderen hebben een aantal specifieke struikelblokken die ik graag help overwinnen. In de eerste plaats kan dat directe gevolgen hebben in alle aspecten van zijn of haar leven maar daarnaast is het ook belangrijk om deze kinderen een toolbox mee te geven voor de toekomst.

Omdat kinderen voor therapie en begeleiding al genoeg aan tafels en tussen vier muren zitten, geef ik deze begeleiding in de buitenlucht.

Wat leert je kind in deze sessies?

  • Dat iets bereiken tijd kost
  • De comfortzone verlaten
  • Fouten maken
  • De leerkuil aangaan
  • Onzekerheid en perfectionisme aanpakken
  • Een groeimindset creëren
  • Motivatie vinden
  • Acceptatie en rust vinden

We trekken met opdrachten en materialen naar het bos. We komen moeilijkheden tegen en pakken ze samen aan. Nadien gaan we hierover in gesprek. Hoe kan een kind wat hij geleerd heeft meenemen naar huis of naar de school?

Voor wie?

Hoe jonger je start met het aanpakken van de struikelblokken, hoe beter je kind de moeilijkheden van de toekomst zal kunnen aanpakken. Denk dus niet te snel dat je kind te jong is voor een sessie.

Heb je al een vermoeden van hoogbegaafdheid bij je baby of heel jonge peuter? Dan kan je via oudercoaching ook je kind al helpen nog voor het zelf naar mij kan komen.

Er is voor de sessies geen diagnose nodig.

Omdat ik me specialiseer in de jongste doelgroep, kan je bij mij terecht met kleuters en lagere school kinderen.

Praktisch?

We spreken af aan het bos dat kort achter mijn praktijk gelegen is. Er is in dat bos een route van ongeveer 2,5km. Kan je kind dit nog niet stappen, of vraagt de specifieke sessie er om, dan blijven we in het voorste gedeelte van het bos. Doordat we altijd naar hetzelfde stuk gaan, gaat je kind zich hier na een tijdje ook veilig en in controle voelen.

Ouders nemen niet deel aan de sessies, tenzij dit om specifieke redenen zo afgesproken wordt. De eerste sessie is een intake-gesprek met enkel de ouders. Zo kan je vrij over je kind en je zorgen praten. Voor een losse sessie zonder begeleiding kan je me de nodige info voordien geven en is een startgesprek niet nodig.

Een sessie duurt 45 minuten.

Hoeveel sessies moet mijn kind volgen?

Het antwoord is niet verrassend: dat hangt van jouw situatie af. Maar ook belangrijk: jij als ouder én jouw kind hebben hier uiteraard de controle over.

Ik werk volgens het principe: zo weinig als mogelijk maar zo veel als nodig!

Je kan ook één sessie boeken.

1 SessieJe kind heeft nood aan een specifieke sessie uit bovenstaande lijst.
Je wil één van deze onderwerpen met je kind bespreken maar weet zelf niet waar beginnen.
Je kind wil eens een keertje met een professional praten.
….
BegeleidingJe kind heeft op meerdere van deze onderwerpen moeilijkheden.
Je kind heeft grote moeilijkheden op één van de onderwerpen en je wil die grondig aanpakken.

En de prijs?

De prijs van een sessie is €40.